G Livelab Tampere

Tampereen palkitun elävän musiikin keskuksen ilmanvaihtoratkaisu on ainutlaatuinen. Itse  rakennus, historiallinen Frenckellin pannuhuone, on suojeltu, joten sen ulkopuolelle ei voitu asentaa lauhdutinta. Lisäksi G Livelab Tampere on keikkapaikka, joka täyttyy aika-ajoin ihmisistä.

Konehuone on erityisen matala. Toimitetun koneen mitat ovat kompaktit, ja kone on täydellisesti tilaan sopiva.

Envistar Flex 360 ThermoCooler ratkaisi lauhdutinhaasteen, sillä  lauhdutin on koneen sisällä, eikä ulkoyksikköä tarvita.

”Meillä on raikasta,
vaikka ihmisiä olisi paljon”

G Livelab Tampereen tapahtumasalissa ilmanvaihtoratkaisu näkyy lattiasta nousevina, noin kaksi metriä korkeina tuloilmatorneina. Poistoilma poistetaan salin katon rajassa sijaitsevilla poistoilmaventtiileillä.

– Meillä on raikasta, vaikka ihmisiä olisi tilassa paljon. Pandemia-aikana saimme kiitosta asiakkailta, jotka olivat huolissaan viruksen mahdollisesta leviämisestä konsertin aikana. Oli hyvä kertoa, että raitis ilma tuodaan ihmisten tasolle ja poistoilma poistuu tehokkaasti katon rajassa sijaitsevien poistoilmaventtiilien kautta, kertoo G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

G Livelab Tampere keskittyy konserttitoimintaan, mutta palvelee muina aikoina myös yrityksiä erilaisten tilaisuuksien ympäristönä. G Livelab Tampereen kokonaisuus on saanut useita palkintoja, esimerkiksi Tampereen kaupungin esteettömyyspalkinnon (2019), maailman parhaalle konserttisalille myönnettävän  Mondo*DR-palkinnon (2020), Tampereen kaupungin vuoden kulttuuriteko -palkinnon (2021) ja  vuoden musiikkiklubi Industry Awards -palkinnon (2021).

Onnistunut kokonaisuus on monen tekijän summa. Annamaija Saarela antaa vilpittömät kiitokset myös ilmastointiratkaisulle.

– Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.

 

Kuva: Miikka Varila