Referenssit

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

Asuntokohteet

Asuntokohteissa energiatehokkuudelle asetetaan erittäin suuret vaatimukset, koska koneet käyvät jatkuvasti täydellä teholla, 24/7. IV Produktin Home-sarjassa käytetään tehokasta vastavirtalämmönsiirrintä lämmöntalteenotossa. Kesäajan lämpökuormia voidaan leikata EcoCooler-jäähdytysyksiköllä.

Lauri Korpisenkatu

Helsingissä sijaitseva kerrostalo-asuntokohde Lauri Korpisenkatu on seurantakohde, jossa VVO vertailee erilaisten lämmöntalteenottovaihtoehtojen tehokkuutta.

Töölön Estradi

Helsingin Töölössä sijaitsevaan asuntokohteeseen toimitimme 2 kpl ENVISTAR FLEX 300 pakettikoneita, integroiduilla EcoCooler- jäähdytysyksiköillä.

Hiirosenkoti

Oulussa toimiva hoivakoti peruskorjattiin kolmessa eri vaiheessa Hiirosenkodin ollessa koko ajan toiminnassa. Hiirosenkotiin toimitettiin yhteensä 12 kappaletta Flexomix ilmastointikoneita, osa varusteltuna EcoCooler- jäähdytysyksiköillä.

Urheilu ja kulttuuri

Urheilu- ja kulttuuritilat asettavat erityisvaatimuksia ilmanvaihtokoneille ja edellyttävät erityistä ammattitaitoa konemitoituksissa. IV Produktilla ja Interventillä on pitkä kokemus esimerkiksi uimahalliolosuhteisiin suunnitelluista ilmastointikoneista ja olemme mielellämme mukana projektissa jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

Timo Ukkola

Mäkelänrinteen Uintikeskus

Mäkelänrinteen uimahallissa on saavutettu suurta energiansäästöä ilmanvaihtoratkaisun uusimisella

Vanhat ilmastointikoneet on vaihdettu uusiin energiatehokkaampiin FlexoPool-koneisiin.  Tässä projektissa asennettiin kaksi FlexoPool-konetta kokoa 1540. Yhden koneen maksimi ilmamäärä on 13 m3/s kuivaustilanteessa.

Koneet toimitettiin automatiikalla varusteltuina ja käyttöönotettuina. Nyt ilmanvaihdolla saavutetaan tarkasti toivotut olosuhteet, halutun kosteus- ja lämpötilatason mukaisesti. Energiatehokkuus ja uimahallin ilmanlaatu on parantunut merkittävästi.

Yksi hankkeen haasteista oli, että rakenteisiin ei ollut mahdollista tehdä aukkoja koneiden sisäänkuljetusta varten. Haalausaukon koko oli vain 2 x 2 metriä. Easy Access-mallin koneilla sisäänkuljetus onnistui helposti eikä seiniä tarvinnut purkaa.

Alla olevasta kuvasta näkyy sähkönkulutuksen muutos 9.2023 ilmanvaihtoratkaisun uusimisen jälkeen verrattuna aiempaan tilanteeseen 9.2022.

Porin Uimahalli

Porin keskustan uimahalli on otettu käyttöön 2011. Se on Suomen ensimmäinen aurinkoenergiaa hyödyntävä uimahalli. Laitevalinnoissa kiinnitettiin erityistä huomiota energiatehokkuuteen.

Kangasalan uimahalli Kuohu

Kuohussa vierailee vuosittain noin 200 000 asiakasta. Uimahallirakennus on valmistunut vuonna 2009. 

Oulun uimahalli

Oulun uimahalli on Suomen suurimpia uimahalleja. Laitoksen bruttoala on 12 239 m

Kangasala-talo

Kangasala-talo on Kangasalan keskustassa sijaitseva kulttuurikeskus, joka avattiin yleisölle helmikuussa 2015.

Kangasala-talossa on 285-paikkainen konserttisali, taidemuseo, galleria, valtuustosali sekä kunnanhallituksen kokoustila. Intervent Oy on toimittanut tähän kohteeseen EcoCoolerilla varustellut Flexomix- ilmastointikoneet.

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio

Löyly

Helsingin Hernesaaressa sijaitsevaan elämykselliseen saunaravintolaan toimitettiin kolme Flexomix-konetta. Ekologisuus oli mukana jo Löyly-rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja se on Suomen ensimmäinen ja pohjoismaiden toinen FSC-projektisertifioinnin saanut rakennus. Löyly on lisäksi valittu Time Magazine:n Worlds 100 Greatest Places-listalle.

Kuntokeidas Vesipekka, Raahe
Fressi Espoonlahti

Kauppa- ja liiketilat

S-Market Karaportti

Karaportin S-market on yksi monista toteuttamistamme kauppa- ja liikerakennusten laitetoimituksista. Karaportin S-Marketissa on hyödynnetty energiatehokkaita ja toimintavarmoja, ilmastointikoneisiin integroituja jäähdytysyksiköitä. Integroidut EcoCooler- jäähdytysyksiköt eivät tarvitse mitään laitteita ilmastointikonehuoneiden ulkopuolelle, jolloin säästetään investointi- ja huoltokuluissa. EcoCooler toimii luotettavasti myös äärimmäisissä olosuhteissa, koska lauhdelämpö hoidetaan poistoilmalla pois ja siten lauhdutin toimii stabiileissa olosuhteissa.

Koulut ja päiväkodit

Tampereen kansainvälinen koulu

Amurin kansainvälinen koulu on yhtenäiskoulu. Kokonaisoppilasmäärä on noin 570. Koulun saneeraus alkoi Tampereella lisäsiiven purkutöillä. Myös koulun muut tilat saneerataan ja koulu saa remontin myötä uuden laajemman lisäsiiven. Työt valmistuvat 2017. Flexomix-sarjan koneita toimitetaan kolmessa erässä vuosina 2014–2016.

Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskus

Elinkaarihankeprojekti käynnistettiin ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Huhtasuon koulu- ja päiväkotikeskuksessa on tilat noin 1000 lapselle ja nuorelle, kokonaispinta-ala on noin 16 000 m. Ratkaisujen haluttiin tukevan käyttäjien hyvinvointia sekä olevan pitkäkestoisia ja energiatehokkaita myös tulevaisuudessa. Huhtasuon koulu- ja päiväkotikokonaisuuden rakentaminen tapahtui kahdessa vaiheessa vuosina 2012 – 2015. Ensimmäisessä vaiheessa toimitimme 9 Flexomix-konetta ja toisessa vaiheessa 11 Flexomix-konetta.